Behandeling

De ziekte van Alzheimer is niet te genezen.
Behandeling van de ziekte is er op gericht om de kwaliteit van het leven van mensen met Alzheimer stabiel te houden dan wel te verbeteren.
Er wordt naar gestreefd om mensen met Alzheimer zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dit is hun eigen, vertrouwde omgeving en voor mensen met Alzheimer is dit erg belangrijk.

 

Medicijnen

Medicatie bij de ziekte van Alzheimer heeft als doel de symptomen gelijk te houden dan wel te verbeteren. Reacties op medicatie zijn niet te voorspellen en daarom dient er regelmatige controle plaats te vinden wanneer deze medicatie wordt toegediend bij zorgvragers.  Bij de ziekte van Alzheimer zijn medicijnen geïndiceerd die volledig worden vergoed door de verzekering.


Voor de ziekte van Alzheimer zijn er 3 verschillende medicijnen beschikbaar die het proces van de ziekte zouden kunnen vertragen of die bepaalde verschijnselen kunnen verminderen. Echter is dit nooit met zekerheid bewezen.
Deze drie medicijnen staan hier onder beschreven.

  1. Galantamine
    Galantamine zorgt er voor dat de hoeveelheid van het aantal neurotransmitters in de hersenen toeneemt waardoor hersenzenuwen weer beter met elkaar gaan functioneren.
    Bij de ziekte van Alzheimer is de concentratie van de neurotransmitter acethycholine in de hersenen verlaagd. Neurotransmitters zijn stoffen die informatie overbrengen tussen hersencellen.


    De attentie, de concentratie en het spraakvermogen kunnen verbeteren door het gebruik van galantamine.

  2. Rivastigmine
    Rivastigmine remt het enzym acetylcholinesterase, een enzym dat de neurotransmitter acetylcholine in de hersenen afbreekt. Het zorgt er in feite voor dat de hoeveelheid neurotransmitters toeneemt waardoor de hersencellen beter met elkaar kunnen functioneren.

    Ook
    door het gebruik van rivastigmine kunnen de attentie, de concentratie en het spraakvermogen verbeteren.

  3. Memantine
    Memantine beschermt de NMDA-receptoren in de hersenen waardoor de overdracht van signalen in de hersenen en het geheugen verbetert.
    Dagelijkse handelingen, het geheugen en de oriëntatie verbeteren door het gebruik van
    Memantine. Door het gebruik van deze medicatie wordt de beschadiging van de hersenen niet genezen, maar worden de gevolgen van het ziektebeeld beperkt.

Anti-psychotica
Anti-psychotica wordt ook vaak voorgeschreven door een arts bij mensen met Alzheimer die onbegrepen gedrag vertonen. Onder onbegrepen gedrag worden agressie, onrust en dwaalgedrag gerekend.
Anti-psychotica mag echter maar voor een korte periode worden voorgeschreven.

Zou u iemand met Alzheimer bij u in huis nemen om zorg voor te dragen?

Maak jouw eigen website met JouwWeb